Ravintotottumukset

Ravinto ja ruokailutottumukset

Safkalla​ on väliä!

Säännöllisesti ja monipuolisesti

Ruokavalion monipuolisuudella, ​säännöllisyydellä ja ajoituksella on keskeinen merkitys niin yleisterveydelle kuin hampaiden ja koko suunterveydelle.

  • ​Ruokailukertoja saa olla enintään 5-6 kertaa päivässä. Vältä ruokailujen välissä napostelua. Makeiset, karkit, keksit, pullat, sipsit, suklaa, jäätelö yms. naposteltavat sisältävät sokeria, joka usein käytettynä on vahingollista hampaille​
  • Hampaat tarvitsevat 3-4 tunnin toipumisajan ruokailun aiheuttaman happohyökkäyksen jälkeen.
  • Suosi terveellistä ja monipuolista ruokaa.
  • Ruokajuomana maitotuotteet.
  • Vesi on paras janojuoma.
  • Ksylitolituotteiden käyttö ruokailujen ja välipalojen jälkeen katkaisee happohyökkäyksen. On muistettava, että happamien tuotteiden syönnin​ jälkeen ei hampaita tulisi harjata ainakaan puoleen tuntiin.
  • Karkkipäivä korkeintaan kerran viikossa on fiksu tapa.

Lue lisää